Zivanished - 100% Αγνόν Κυπριακόν Μέταλ

Zivanished / "100% Αγνόν Κυπριακόν Ξύλον" (100% Pure Cypriot Beating)



Οι Zivanished δημιουργήθηκαν όταν ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Λούης Συρίμης των Infected Syren αποφάσισε να γράψει ένα metal/hardcore τραγούδι με τους στίχους από το κλασικό Κυπριακό ποίημα "Ο Καύκας". Το τραγούδι ανέβηκε στο YouTube το 2011 σημειώνοντας αμέσως μεγάλη επιτυχία με αποτέλεσμα να παίζεται σε μπαρ και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Πριν από το "Ο Καύκας" ο Λούης Συρίμης είχε συνθέσει το instrumental "Στο Χωρκόν" για να πλαισιώσει μουσικά την φοιτητική ταινία μικρού μήκους του αδελφού του και ντράμερ της μπάντας Κωνσταντίνου Συρίμη. Σε αυτή τη μουσική σύνθεση ο Λούης πειραματίστηκε με πρωτοφανή επιτυχία δημιουργώντας μια μουσική ένωση σκληρής μουσικής και μπουζούκι. 
Οι Zivanished και Infected Syren είναι αδελφικές μπάντες με τα ίδια μέλη, γι' αυτό συνήθιζαν στα live τους να παίζουν τραγούδια και από τις δύο μπάντες. Με τα χρόνια όμως δημιουργήθηκαν αλλαγές στα μέλη με αποτέλεσμα οι Zivanished από τετραμελή μπάντα να γίνουν τριμελή με τον Λούη Συρίμη στο τραγούδι, στα φωνητικά και κιθάρα, τον Κωνσταντίνο Συρίμη στα ντραμς, οι οποίοι είναι και τα μόνα αρχικά μέλη της μπάντας και τον Μιγκέλ Τραπεζάρη στο μπάσο που εντάχθηκε στην μπάντα το 2015
Στόχος και των τριών μελών είναι να δημιουργούν ακραία, γρήγορη και επιθετική μουσική και στίχο ανατρεπτικό με πολύ χιούμορ. Η μουσική τους περιγράφεται ως ένα μείγμα thrash/hardcore/punk με ελληνικές και μεσοανατολίτικες επιρροές συνοδευόμενες από επιθετικά φωναχτά φωνητικά στην κυπριακή διάλεκτο. 




Στις 26 Δεκεμβρίου του 2019 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο "100% Αγνόν Κυπριακόν Ξύλον" (100% Pure Cypriot Beating) και τώρα ετοιμάζουν ένα EP με 4 τραγούδια που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους είναι διαθέσιμο στο Spotify, YouTube, Itunes και στις περισσότερες μουσικές πλατφόρμες. 
Η παραγωγή και όλες οι ηχογραφήσεις γίνονται στο στούντιο του Λούη, Syren Blast
Η πρώτη τους εμφάνιση στο εξωτερικό ήταν το 2022 στο Rock 'N' Iasi στην Ρουμανία οι οποίοι έκαναν μια εμφάνιση ιδιαίτερα αισθητή με εξαιρετικά καλά σχόλια από κρητικούς και κοινό. Η επόμενη εμφάνιση τους είναι στις 9 Απριλίου 2023 στο Downtown στην Λευκωσία όπου εμφανίζονται συχνά. 
Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Temple of Evil και Tartarum











With the official permission of Zivanished

 


 

Σχόλια