Steel Rhino: μίνι συνέντευξη με τον δημιουργό της μπάντας, Mikael Rosengren / Album review "In Rhino We Trust" 2023 // All Time Metal \\

 


 
Steel Rhino, το συγκρότημα από το Μάλμε της Σουηδίας με το ασυνήθιστο όνομα.


Μίλησα με τον δημιουργό του συγκροτήματος Mikael Rosengren και του ζήτησα να μας πει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το συγκρότημα.

Mikael: Το συγκρότημα το ξεκίνησα μόνος μου το 2021, ήθελα να γράψω τραγούδια και να τα κυκλοφορήσω μόνος μου. Το πρόβλημα είναι ότι είμαι ντράμερ και έτσι ζήτησα από τον φίλο μου τον Filip να παίξει κιθάρα/μπάσο για να με βοηθήσει στα ηχογραφημένα μέρη. Επίσης είχα τον Herbie Langhans (Firewind, Avantasia) να βάλει τα φωνητικά στα τραγούδια.
Το όνομα Steel Rhino στην πραγματικότητα προέκυψε από δύο πράγματα. Είχα έτοιμα τα τραγούδια, αλλά έψαχνα για όνομα.
Η αγαπημένη μου ταινία είναι το "Rockstar" και το φανταστικό συγκρότημα της ταινίας είναι το "Steel Dragon". Οπότε πήρα το "Steel" από εκεί. Μετά, σε μια επίσκεψη σε έναν ζωολογικό κήπο στο θεματικό μέρος της Αφρικής του ζωολογικού κήπου υπήρχε ένας ρινόκερος που περπατούσε επιβλητικά. Ήμουν κολλημένος με τον ρινόκερο στο κεφάλι μου για μερικές μέρες και μετά έβαλα το 1+1 και το όνομα έγινε Steel Rhino.
Οι επιρροές μου θα έλεγα ότι είναι οι Manowar, οι Accept, οι Avantasia και φυσικά οι Kiss. Για τους στίχους δεν νομίζω ότι υπάρχουν επιρροές, έρχεται μόνο του όταν δουλεύεις με τα τραγούδια. Είναι περισσότερο μια αίσθηση όταν παίζει η μουσική. Κάποια τραγούδια παίρνουν το όνομα πριν γραφτεί ο στίχος, μόνο και μόνο για να υπάρχει κάτι να ξεκινήσει η γραφή.
Έχουμε κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ μέχρι στιγμής.
Το ομότιτλο άλμπουμ μας "Steel Rhino" κυκλοφόρησε το 2021 και το δεύτερο άλμπουμ μας κυκλοφόρησε φέτος το 2023 με τίτλο "In Rhino We Trust".
Οι μουσικοί στα άλμπουμ είμαστε εγώ στα ντραμς (Mikael Rosengren), ο Filip Wilhelmsson στην κιθάρα/μπάσο και ο Herbie Langhans στα φωνητικά.



Στο μέλλον ψάχνω για κάποιες συναυλίες, αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει κράτηση. Θέλω να βεβαιωθώ πρώτα ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τους Steel Rhino. Δεν θέλω να βιαστώ, το συγκρότημα/project Steel Rhino είναι σχεδόν 3 ετών και έχει ήδη κυκλοφορήσει 2 ολόκληρα άλμπουμ, οπότε νομίζω ότι είμαστε στο δρόμο να κάνουμε κάτι καλό. Οι Avantasia είναι ένα συγκρότημα που θαυμάζω και χρειάστηκαν 6 χρόνια πριν παίξουν την πρώτη τους συναυλία.
Πάντα έλεγα ότι δεν χρειάζεται να βιάζομαι, έχω όλο τον χρόνο στον κόσμο για να κάνω κάτι μεγάλο. Και υπάρχουν πολλά στα σκαριά για το μέλλον του Steel Rhino. Οι συναυλίες θα έρθουν όταν έρθει η ώρα. 'Έχω μερικές ιδέες για νέα τραγούδια στο μέλλον για τους Steel Rhino και υπάρχουν πολλά στα σκαριά με ιδέες και concepts. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα τα καταφέρουμε και θα ενημερώσουμε όλους τι θα ακολουθήσει στο μέλλον σύντομα.



Steel Rhino - In Rhino We Trust (Official Music Video)




"In Rhino We Trust" full album, κυκλοφόρησε 21 Οκτωβρίου 2023
Label: GMR Music

Tracklist:

01. Stand Up And Shout
02. Strike Hard
03. Blades
04. We Rise
05. Final Stand (Instrumental)
06. In Rhino We Trust
07. Judgement Day
08. Dr. Jekyll & Mr. Hyde
09. Time To Be King
10. Ignoring Gravity


Album Review:  Εκρηκτικό hard rock ξεκίνημα με το Stand Up And Shout, συνεχίζεται η έκρηξη στα φωνητικά και στην σόλο κιθάρα με το Strike Hard, ακολουθεί ένα σκίσιμο στον αέρα με το κλασσικό hard & heavy Blades, επόμενο το βαρύ και αργό We Rise, με βαριά τύμπανα και υπέροχο σόλο στην κιθάρα. Το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται με την επική, ορχηστρική εισαγωγή του Final Stand που σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή με το αποκορύφωμά του να είναι η αρχή του In Rhino We Trust που είναι το διαμάντι του άλμπουμ, με την μπάντα να δίνει όλα και την εκπληκτική φωνή του Langhans να το ανεβάζει στα ύψη. Επόμενο το Judgement Day ένας γρήγορος ρυθμικός στρόβιλος και φτάνουμε στο Dr.Jekyll & Mr. Hyde ένα κλασσικό καλά δουλεμένο εμπορικό κομμάτι, συνεχίζουμε με ένα heavy speed με επική εσάνς, τo Time To Be King και για επίλογο το Ignoring Gravity που το ανεβάζει ψηλά η σόλο κιθάρα και η εκπληκτική φωνητική δυναμική του τραγουδιστή.
Εκπληκτικό άλμπουμ από την αρχή έως το τέλος με συμμετρία στις κιθάρες, στα τύμπανα και στα φωνητικά. Complete 10/10.


Line up:
Mikael Rosengren – Drums
Herbie Langhans – Vocals
Filip Vilhelmsson – Guitar, Bass


Social: 


***

With the official permission of Mikael Rosengren & Steel Rhino Band

Σχόλια