Album Review: Thelemite - Τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο "Survival Of The Fittest" // All Time Metal \\

 


Thelemite - Τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο "Survival Of The Fittest" ημερομηνία κυκλοφορίας 07/07/2023

Band: Thelemite
Country: Greece
Album: Survival of the Fittest
Format:  Digital CD / Physical CD
Label: Sleaszy Rider Records

Produced by Yiannis Manopoulos, Manosound Studios, ΝΚ, Athens, Greece. 
Artwork by Rodrigo Gudina.



Tracklist:

01. Night Of The Wolf
02. Black Hearted
03. NWO
04. The Fire Still Burns
05. Bad For You
06. Living Without You
07. White Dreams
08. In A Damaged Brain
09. Already Dead
10. Making Love
11. Visions From The Past


Album Review:

Αν και έχουν περάσει επτά μήνες από τότε που κυκλοφόρησε το "Survival Of The Fittest" το τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Thelemite, παραμένει ακόμη φρέσκο, καθώς το συντομότερο χρονικό διάστημα που κυκλοφόρησαν άλμπουμ είναι δύο χρόνια και μόλις πριν λίγους μήνες ξεκίνησαν πάλι να παίρνουν μέρος σε live και να το παρουσιάζουν επί σκηνής. Εντεκα κομμάτια στο άλμπουμ από κλασικό ποιοτικό heavy metal που το καθένα έχει την δική του ταυτότητα. Πιασάρικα στο σύνολο που κάποια από αυτά είναι εμπορικά και οικεία στο άκουσμα και θα μπορούσαν να παιχτούν οποιαδήποτε ώρα σε rock radio. 'Οπως τα "Night Of The Wolf", "Black Hearted", "Bad For You", "White Dreams", "Making Love" που είναι δομημένα από ατόφιο κλασικό heavy ρυθμό και τις δύο υπέροχες hard and heavy μπαλάντες "Living Without You" και "Already Dead".
Τα "NWO" και "In A Damaged Brain" είναι τα δύο βαριά κομμάτια του άλμπουμ με υπέροχα riff, ενώ το "The Fire Still Burns" είναι παραδοσιακή heavy σύνθεση σε πιο γρήγορο ρυθμό. Το τελευταίο "Visions From The Past" είναι το πιο πολύπλοκο, στα όρια του prog, κομμάτι του άλμπουμ.
Στο σύνολό του το άλμπουμ είναι γεμάτο από υπέροχα riff, αψεγάδιαστα σολαρίσματα και εντυπωσιακά τύμπανα, ενώ τα φωνητικά είναι προσαρμοσμένα με ακρίβεια στο κάθε κομμάτι από το ευρύ φωνητικό φάσμα του Γιάννη Μανόπουλου. 

Είναι μια πολύ καλή σύγχρονη παραγωγή, απόλυτα εμπευσμένο από ρυθμό, φωνητικά, ακόμη και εξώφυλλο από τα μεγάλα παραδοσιακά heavy metal συγκροτήματα, Judas Priest, Ozzy, Savatage και του hard rock, Guns N' Roses και Scorpions, που όλοι αγαπήσαμε.
 
'Ενα άλμπουμ που προορίζεται για τους λάτρεις του κλασικού old school hard rock / heavy metal και για ακροατές που εκτιμούν αυτού του είδους την μουσική.

Excellent! 9/10





Οι Thelemite είναι ένα heavy metal συγκρότημα από την Αθήνα που δημιουργήθηκε το 2010. Το συγκρότημα αποτελείται από τον Γιάννη Μανόπουλο στην κιθάρα και στα φωνητικά, που είναι επίσης ο συνθέτης και στιχουργός, τον Ζάκ Κοτσίκη στην lead κιθάρα, τον Νίκο Μιχαλακόπουλο στο μπάσο και τον Ρένο Λιαλιούτη στα τύμπανα. Το 2013 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ "Slave to Desire" από την Steel Gallery Records και ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησαν ένα ψηφιακό EP το "Light". Το δεύτερο άλμπουμ ήρθε αρκετά χρόνια μετά στα μέσα του 2021 κυκλοφόρησαν το "Thelemism" από την Sleaszy Rider Records. Το τρίτο και πρόσφατο άλμπουμ "Survival of the Fittest" κυκλοφόρησε στα μέσα του 2023 επίσης από την Sleaszy Rider Records. Εχουν πάρει μέρος σε αρκετά live με τα πιο πρόσφατα "Into Battle Festival" 23-09-2023 και "Crimson Fire-Salonica" 09-02-2024, στα οποία παρουσίασαν τραγούδια τους και από τα προηγούμενα άλμπουμ αλλά κυρίως από το νέο. Εχουν ήδη σχεδιάσει εμφανίσεις σε Ελληνικές πόλεις και μια εμφάνιση έκπληξη για το καλοκαίρι που αναμένουμε να ανακοινωθεί.


Social:    Facebook   Instagram   YouTube


*****




***



Σχόλια