EP Review: NOIZ RITUAL - Ντεμπούτο EP "Embrace The Noiz" // All Time Metal \\

 



Οι NOIZ RITUAL κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους EP "Embrace The Noiz" στις 14 Μαΐου 2024

Band: Noiz Ritual
Country: Greece
Formed in: 2022
Genre: Alternative Rock
EP: Embrace The Noiz
Label: Independent Release
Format: Digital CD


Tracklist:

01. I Wanna Know
02. Abuse Me
03. Feeling Death Inside
04. Robocop


 EP Review:

Το ντεμπούτο EP των Noiz Ritual αποτελείται από 4 τραγούδια με σύνθεση nu/alternative και ωμό στίχο που αντικατοπτρίζουν ρεαλιστικά την σύγχρονη εποχή.
Το πρώτο τραγούδι "I Wanna Know" που είναι το διαμαντάκι του EP είναι μια alternative heavy rock σύνθεση με πολλά μοντέρνα μεταλ στοιχεία που απαιτεί από την αρχή την προσοχή σου, για να σε παραδώσει στο "Abuse me" το οποίo σε ταρακουνάει με τον ρυθμό και τον στίχο του που αναφέρεται στις/στους drama queen που κάνουν την καθημερινότητα δύσκολη, να συνεχίσει με το "Feeling Death Inside" μια nu/metal σύνθεση με θανατηφόρο riff και τελειώνει με το "Robocop", στο οποίο έχουν προστεθεί ηχητικά εφε και συνομιλίες πολίτη με robot, που έχει τόσο ρεαλιστική απόδοση και πιασάρικο μοντέρνο ρυθμό που νομίζεις ότι βλέπεις Χολιγουντιανό φίλμ μικρού μήκους. 
Και τα 4 κομμάτια έχουν έμφαση στα τύμπανα, υπέροχα σόλο κιθάρας και καταπληκτικά φωνητικά με την συχνή χρήση τηλεβόα που του προσθέτουν ένα ρετρό στυλ. 
To EP "Embrace The Noiz" είναι μια υπέροχη δουλειά των Noiz Ritual, που αντιπροσωπεύει απόλυτα την θορυβώδεις εποχή μας. 
Ιδανικό και ευχάριστο άκουσμα για όλους, για θαυμαστές τις metal/rock και μη.

Εξαιρετικό! 9.5 /10




Bio:
Οι Νoiz Ritual είναι ένα 4+1μελές συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2022 από τον Γιάννη Βάρβα (4lt) στα φωνητικά, Νίκο Χριστόλη (Four Sides of Strange, ex-Ghost Season, ex-Potergeist) στην κιθάρα, Μανταλένα Κρικελλή (Vegan Mosquitoes, Heavenblack, ex Lost Arcadia) στα drums και Ηλία Ξηρογιάννη (Imperfection) στο μπάσο.

Το συγκρότημα ένωσε η κοινή τους νοσταλγία για τη μουσική σκηνή της grunge των 90s και του alternative rock / nu metal των 2000s. Αν και ο Ηλίας χρειάστηκε να εγκατασταθεί σε άλλη χώρα για επαγγελματικούς λόγους και τα καθήκοντα του μπάσου ανέλαβε ο Yul Sada (Afterblood, Sticky Dog) στη θέση του, ο Ηλίας παρέμεινε 
στο συγκρότημα κάνοντας guest εμφανίσεις με τον βαρύτονο παραμορφωμένο ήχο που παράγει το μπάσο και τα πετάλια του σε ρόλο 2ης κιθάρας.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2023 μια διασκευή του μνημειώδους, για τα 2000s,  κομματιού των Deftones "My Own Summer". Τον Μάρτιο του 2024 έβγαλε το βίντεο για το "Abuse Me", 
single από το debut EP τεσσάρων κομματιών "Embrace The Noiz", το οποίο κυκλοφόρησε στις 14 Μάιου του 2024 παράλληλα με την κοινοποίηση του video για το single "Feeling Death Inside".

Πληροφορίες για το EP "Embrace The Noiz":

Η παραγωγή και οι ηχογραφήσεις για τα φωνητικά, τις κιθάρες και το μπάσο ηχογραφήθηκαν από τον Νίκο Χριστόλη.

Η μίξη έγινε από τον Έκτορα Τσολάκη.

Για το mastering υπεύθυνος είναι ο Steve Lado.

Τα drums στο "Abuse Me" ηχογραφήθηκαν από τον Περικλή Ρούσση.

Τα drums στα "I Wanna Know", "Feeling Death Inside" και "Robocop" ηχογραφήθηκαν από τον Ανδρέα Ευριπίδου.

Η φωτογράφιση της μπάντας έγινε από την Χριστίνα Αλώση.

Το artwork είναι μια δημιουργία του Μιχάλη "Yul Sada" Μυλωνά.


Lineup:
Γιάννη Βάρβα - Φωνητικά
Νίκο Χριστόλη - Κιθάρα
Μανταλένα Κρικελλή - Τύμπανα
Yul Sada - Μπάσο
Ηλία Ξηρογιάννη - Παραμορφωμένο μπάσο

Discography:
2023: "My Own Summer" cover single (independent release)
2024: "Embrace The Noiz" EP (independent release)


Σχόλια