Album Review: Graywitch - 2nd full-length album entitled "Children of Gods" via Sleaszy Rider SRL // All Time Metal \\

 



Οι Graywitch κυκλοφόρησαν το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο "Children of Gods" στις 2 Φεβρουαρίου 2024 μέσω της Sleaszy Rider SRL

Band: Graywitch
Country: Greece/Cyprus
Formed in: 2018
Genre: Heavy Metal
Album: Children of Gods
Label: Sleaszy Rider SRL
Format: Digital CD/Physical CD

Tracklist:
01. Overture To Olympus
02. Children of Gods
03. Odysseus
04. Holy Lands 
05. The One
06. Immortals
07. Swansong
08. God of War
09. Over the Red Sky
10. Swansong (Orchestral)


Album Review:

Πάντα μου άρεσαν τα μουσικά άλμπουμ που έχουν ένα συγκεκριμένο θέμα ή που αναφέρονται γύρω από μια θεματολογία. Θεωρώ ότι είναι πιο ολοκληρωμένα γιατί έχουν να διηγηθούν ένα μύθο ή μια ιστορία. Αυτό συμβαίνει με το νέο άλμπουμ των Graywitch. 
Το "Children of Gods" περιλαμβάνει 9 κομμάτια + 1 bonus track, που η θεματολογία του αναφέρεται στα Παιδιά των Θεών στις αναζητήσεις και τις κατακτήσεις τους. Υπέροχοι στίχοι μελοποιημένοι σε επικό power metal ρυθμό. 

Ξεκινάει με ένα εκπληκτικό Intro το "Overture to Olympus" ,σε battle τέμπο που θυμίζει αρχαίο πολεμικό ύμνο και σε προετοιμάζει για το τι θα ακολουθήσει. Στην συνέχεια το άλμπουμ περιλαμβάνει 7 θησαυρούς, "Children of Gods", "Odysseus", "Holy Lands", "The One", "Immortals", "God of War", "Over The Red Sky", που σε αυτά ακούμε υπέροχα riff που ακροβατούν ανάμεσα σε αργό επικό ρυθμό και γρήγορο power metal, με βιρτουόζικα σόλο κιθάρας, δυναμικό μπάσο και μαχητικά τύμπανα. Τα φωνητικά είναι πλούσια και αφηγηματικά με ύφος επικό και σε εκπληκτικό συνδυασμό με τα δεύτερα φωνητικά. 

Το "Swansong" είναι το κομμάτι που διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα, αφού είναι μια υπέροχη μεσαιωνική μπαλάντα εκτελεσμένη μόνο με ακουστική κιθάρα και ντέφι και ως μπόνους track σε ορχηστρική έκδοση περιλαμβάνει βιολί και φλάουτο και στην κορύφωση του ρεφρέν προς το φινάλε ήχο από Gran Cassa. Θεωρώ ότι αυτό το κομμάτι είναι το διαμάντι και κάνει την μεγάλη διαφορά σε αυτό το heavy/power metal άλμπουμ. Κάνοντάς το εικόνα, βλέπω τους Graywitch μέσα σε μια μεσαιωνική ταβέρνα να το τραγουδούν a cappella κρατώντας από ένα μεγάλο ξύλινο ποτήρι με μπύρα.

To "Children of Gods" των Graywitch είναι συνολικά μια ποιοτική παραγωγή από θεματολογία, στίχο, σύνθεση, φωνητική ερμηνεία και artwork. Είναι ένα άλμπουμ που μπορείς να το ακούς συνέχεια και οποιαδήποτε στιγμή. Για όλους όσους αγαπούν το ποιοτικό heavy metal.

Εξαιρετικό!

Complete! 10/10


Graywitch:
Γιώργος Παπαδόπουλος - Φωνητικά
Σπύρος Βλαχόπουλος - Κιθάρα
Ντίνος Νάσσης - Κιθάρα
Λάμπρος Στέφου - Κιθάρα
Δημήτρης Ραβίκαλης - Μπάσο
Βαγγέλης Καναβιτσάδος - Τύμπανα


Guest Musicians
Dan Baune* (Devil's Train, Lost Sanctuary, Monument, Calatrilloz, Day40, Fractera Eden): Guitar solo on "God of War"
Jimmy Sinner (Everflow, Anxiety, Divine Requiem): Guitar solo on "God of War"
Grigoris Langouvardos: Violins
Eleni Langouvardou: Violins
Vasiliki Erotokritou: Female Vocals

*Dan Baune appears courtesy of ROAR! Rock Of Angels Records

Recording info:
All vocals performed by George Papadopoulos.
Back vocals performed by George & Spyros.
All guitars & bass recordings and all orchestral samples performed and arranged by Spyros.
All drums & percussions performed by Thomas Chalkias.
Vocals, Guitars, Bass, Drums, Acoustic & Classical Guitars, orchestral instruments have been recorded at Infected Studios.
Mixed & Mastered at Infected Studios by George Stournaras.

Illustrations
Album Front Cover Illustrations by Psyclone Artcore.
Booklet Design & Layout by Vaggelis Kanavitsados.
Band Logo by Psyclone Artcore.



Bio:
Οι Graywitch είναι ένα heavy metal συγκρότημα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα. Ιδρύθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου στα μέσα Οκτωβρίου 2018 από Έλληνες και Κύπριοι λάτρεις του heavy metal.
Το 2021 μπήκαν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Rise of the Witch", το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής από την κοινότητα του metal.
Το 2023 ηχογράφησαν το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους "Children of Gods".
Στις 29 Δεκεμβρίου 2023 κυκλοφόρησε το πρώτο single "God of War" από την Sleaszy Rider SRL.
Οι μουσικές επιρροές του συγκροτήματος εκτείνονται από το κλασικό heavy μέχρι το speed, το power και το thrash metal. Μερικές μπάντες που ενέπνευσαν τους Graywitch περιλαμβάνουν τους κλασικούς Iron Maiden, Judas Priest, Black Sabbath, από hard rock Whitesnake και Motorhead, και επεκτάθηκε στους power metallers Helloween, Blind Guardian, Gamma Ray, Running Wild και ακόμη να φτάσει σε πιο επιθετικό μουσικό στυλ.
Τα λυρικά τους θέματα εμπνέονται από λαογραφικά παραμύθια, ιστορικά γεγονότα, μυθολογία, λογοτεχνία και καθημερινά θέματα που ασχολούνται με τη ζωή.



GRAYWITCH social:

SLEASZY RIDER SRL

Harmonia PR Athens, Greece


***


Σχόλια