EP Review: Profane Serenity - First EP entitled "Spirits Of Oblivion" // All Time Metal \\

 


Οι Profane Serenity κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο "Spirits Of Oblivion" στις 30 Ιουνίου 2024

Band: Profane Serenity
Country: Greece
Formed in: 1996
Genre: Melodic Doom/Death Metal
EP: Spirits Of Oblivion
Label: Independent Release
Format: Digital


Tracklist:

01. Spirits Of Oblivion
02. Eternal Farewell
03. Profane Serenity
04. Whispers of the Flesh 


EP Review:

Πάντα γοητεύει η σκοτεινή μελωδία στην μουσική, σου προσφέρει γλυκιά θλίψη που παρόμοιά της είναι δύσκολο να αισθανθείς και μυστήριο βουτηγμένο σε απελπισμένο ρομαντισμό που πιθανότατα δεν θα ζήσεις ποτέ και γι' αυτό το λόγω σε αιχμαλωτίζει. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η σκοτεινή μελωδία μπαίνει σε μια metal σύνθεση που της ταιριάζει απόλυτα. 
Αυτό συνέβει με το πρώτο EP "Spirits Of Oblivion" των Profane Serenity του Μάνου Ζερβού. Μια μελωδική doom/death metal one man band.

Το EP αποτελείται από 4 καταπληκτικές συνθέσεις βουτηγμένες σε γλυκιά θλίψη και απόλυτο σκοτεινό ψυχικό ρομαντισμό χωρίς να χάνουν το ύφος τους ως βαρύ και σκληρό μέταλ. Με death φωνητικά αλλά μελωδικά χωρίς death grunts, που σε αγκαλιάζουν ανατριχιαστικά, με λίγο άρωμα από απόκοσμα χορωδιακά γυναικεία φωνητικά, υφασμένο σε μεσαίο προς αργό τέμπο, με βαριά καταπληκτικά riff και σόλο κιθάρας παιγμένα με μαεστρία, έντονα τύμπανα και γοητευτικά απόκοσμα πλήκτρα, όλα δουλεμένα με μια σκοτεινή ατμοσφαιρική πινελιά. Ο στίχος έχει θλίψη και βαρύ ψυχισμό που σου προσφέρει λύτρωση από το ανείπωτο δράμα του εαυτού.

Το point είναι ότι οι Profane Serenity έχουν καταφέρει αυτό το εκπληκτικό μουσικό έργο να θέλεις να το ακούς συνέχεια επειδή σε λυτρώνει, γιατί βασικά ταιριάζει απόλυτα στην σκοτεινή πλευρά του ανθρώπινου ψυχισμού, που σπάνια έως καθόλου εκφράζεται δημιουργικά.

Στο σύνολό του, το EP "Spirits Of Oblivion" των Profane Serenity είναι ένα εκπληκτικό, κλασικό και διαχρονικό melodic doom/death metal μουσικό έργο!
Εξαιρετικό!

Complete! 10/10


Listen on Youtube the EP "Spirits Of Oblivion"


Lyrics and Music, Recorded, Mixed and Mastered by Manos Zervos


Short bio:
Οι Profane Serenity δημιουργήθηκαν το 1996 αποτελούμενοι από δύο μέλη. Το ίδιο έτος, ηχογράφησαν ένα Demo με τίτλο "Through the forests of delight" και κατόπιν τα μέλη τους τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους. 

Το 2024, το πρώην μέλος τους, ο Μάνος, έδωσε πνοή στο όνειρο των Profane Serenity αυτή τη φορά ως προσωπικό σχήμα με τη μορφή One Man Band. Όλη η διαδικασία παραγωγής της μουσικής των Profane Serenity είναι πλέον έργο του Μάνου. Πηγή έμπνευσης αποτελεί η θλίψη, η απομόνωση και γενικά η σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης. Μουσικά, οι Profane Serenity ακολουθούν Melodic/Atmospheric Doom/Death Metal μονοπάτια, με εμφανείς επιρροές από τη δεκαετία του 90.

Εκτός από το Demo, οι Profane Serenity έχουν μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει πέντε Singles και το πρώτο EP "Spirits Of Oblivion" που κυκλοφόρησε 30 Ιουνίου 2024. Αυτή την στιγμή εργάζονται στο πρώτο full-length album τους το οποίο πιθανόν να κυκλοφορήσει μέχρι τέλος του 2024.



Social:
YouTube

Σχόλια