Album Review: Heavenblack - κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο full-length άλμπουμ με τίτλο "Blindfolded" μέσω της Sleaszy Rider Records // All Time Metal \\

 


Οι Heavenblack κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο full-length άλμπουμ με τίτλο "Blindfolded" στις 9 Αυγούστου μέσω της Sleaszy Rider Records 

Band: Heavenblack
Country: Greece
Formed in: 2014
Genre: Modern Heavy Metal
Album: Blindfolded
Label: Sleaszy Rider SRL
Format: Digital/CD

Tracklist:
01. Hell Denied
02. My Insane
03. The Dominant
04. Heavenblack
05. On My Skin
06. Orphan
07. Clowns
08. Blindfolded


Album Review:

Η αναμονή για το ντεμπούτο full-length άλμπουμ των Heavenblack υπήρχε από σχεδόν ένα χρόνο πριν όταν έγινε η ανακοίνωση για την επερχόμενη κυκλοφορία του. Παρόλο που χρειάστηκαν 6 χρόνια, μετά από το επιτυχημένο EP το 2018, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι το άλμπουμ είναι μια ακόμη επιτυχημένη κυκλοφορία της μπάντας και θα αποζημιώσει με το παραπάνω τους fan της metal μουσικής.

Το Blindfolded είναι ένα άλμπουμ από 8 κομμάτια γεμάτα χορταστικό heavy metal με τις ρίζες στο παλιό και αγαπημένο heavy ήχο και τα κλαδιά απλωμένα στην σύγχρονη εποχή, εξισορροπώντας μουσικά το παρελθόν με το παρόν αλλά συγχρόνως εξελίσσοντας το.

Δεν έχω να ξεχωρίσω κανένα κομμάτι, είναι όλα εξίσου επιβλητικά. Σε όλο το άλμπουμ ακούμε υπέροχα πιασάρικα riff, δυνατά μουσικά και στιχουργικά ρεφρέν που σου αποτυπώνονται στο μυαλό, καταπληκτικά βιρτουόζικα σόλο και υπέροχη, καθαρή φωνητική ερμηνεία. Στιχουργικά τα θέματα ποικίλουν, κάνοντάς το ακόμη πιο ενδιαφέρον. 'Αψογη η εκτέλεση από τους έμπειρους μουσικούς και καθαρή παραγωγή που κάνει το άκουσμα ακόμη πιο απολαυστικό.

Το Blindfolded των Heavenblack είναι ένα άλμπουμ ιδανικό για όλους τους λάτρεις του heavy metal και ειδικότερα για αυτούς που το προτιμούν με μια μοντέρνα πινελιά.

Εξαιρετικό!  9/10




Heavenblack:

Μάριος Κουρούπης - Φωνητικά
Γιάννης Πατακάκης - Κιθάρες
Δημήτρης Βαρβαρίγος - Κιθάρες, Φωνητικά
Μανταλένα Κρικέλη - Τύμπανα
Γιάννης Βέριος - Μπάσο


Παραγωγή, Μίξη & mastering έγιναν από τον Διονύση "Dyon" Κλάδη στα Red Toy Studios

Το εξώφυλλο έγινε από τον Κοσμά Χίολο

Το video clip για το κομμάτι "My Insane" γυρίστηκε από τον Ηλία Μιχαηλάκη Photography & Videography

Κυκλοφόρησε επίσης ένα audio single για το "Orphan"

Το lyric video για το "The Dominant" έγινε από τον Μπάμπη Σταυρόπουλο




Bio:
Οι Heavenblack είναι ένα ελληνικό Heavy metal πενταμελές συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε το 2014 από τον Γιάννη Πατακάκη και βρίσκεται στην Αθήνα.

Η αγάπη, η επιμελής και συστηματική δουλειά στη μουσική, που τους έχει εμπνεύσει και τους διαμορφώσει, τους έφερε πολύ σύντομα, σε λιγότερο από ένα χρόνο, τη συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό GBOB (Global Battle of the Bands) και τη διάκρισή τους στους τελικούς του διαγωνισμού.

Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη διάκριση της μπάντας και η αναγνώρισή της στο ελληνικό κοινό καθώς και το «εισιτήριο» της συμμετοχής σε ένα επερχόμενο φεστιβάλ.

Ένα μήνα αργότερα, τον Μάρτιο του 2016, συμμετέχουν στο Modern Mental Rebellion Festival 2, ενώ ακολούθησαν ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες σκηνές στην Αθήνα με αρκετά διακεκριμένα τοπικά συγκροτήματα.

Τον Απρίλιο του 2017 συμμετέχουν στο διήμερο Sleaze n Roll Festival, ανοίγοντας τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ και υποστηρίζοντας συγκροτήματα από την Ισπανία, την Τσεχία και τη Σουηδία. Πράγματι, μέσα στον ίδιο μήνα γίνονται συνδιοργανωτές και συμμετέχουν μουσικά στο φεστιβάλ MMR Gigs, που αποτελείται από τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις. Αυτό ήταν ένα από τα πιο τολμηρά έργα συνεργασίας και αλληλεγγύης της ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής σκηνής.

Μετά από δύο χρόνια συνεχόμενων ζωντανών εμφανίσεων και έχοντας καθιερώσει την παρουσία τους στις σκηνές της Αθήνας, ήρθε η ώρα να γράψουν τη δική τους μουσική και να μπουν στην ηχογράφηση στο στούντιο από το πρώτο τους EP με τίτλο “Heavenblack” που κυκλοφορεί τον Ιούνιο του 2018. Το επόμενο βήμα είναι κάποια περισσότερες παραστάσεις στο πλαίσιο προώθησης του EP, αποκτώντας έτσι περαιτέρω εμπειρία στη σκηνή.

Τον Μάρτιο του 2019 έρχεται μια άλλη μεγάλη ευκαιρία για το συγκρότημα, το οποίο άνοιξε τη ζωντανή εμφάνιση των Praying Mantis στην Ελλάδα.


Heavenblack social and streaming links:

Record Label:

Management:


***


Σχόλια