Album Review: Bonzai - 2nd full-length album entitled "Nightmare Always Ends Τhe Dawn" (Independent Release) // All Time Metal \\

 


Bonzai - Κυκλοφόρησαν το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο "Nightmare Always Ends Τhe Dawn", στις 7 Αυγούστου 2024

Band: Bonzai
Country: Greece
Formed in: 2015
Genre: Psych/Stoner Rock
Album: Nightmare Always Ends Τhe Dawn
Label: Independent Release
Format: Digital

All songs written and recorded by Bonzai
Recording, mixing amd mastering by Stratos Karagiannidis in Valve Studio Thessaloniki
Artwork by Graphic no Jutsu

Tracklist:

01. Nightmare Always Ends
02. The Dawn
03. Cyberdog
04. Meligra
05. Hit The Sky
06. For Those Who Cannot Speak
07. Red Leaf Chaos
08. Until The End

Album Review:

Αν σου αρέσει η ποικιλομορφία στην rock μουσική και είσαι ψαγμένος ακροατής και οικολογικά ευαισθητοποιημένος, τότε είναι καλό να ακούσεις το νέο άλμπουμ "Nightmare Always Ends Τhe Dawn" των Bonzai. 

Οι Θεσσαλονικείς rockers, μας συστήθηκαν πριν πέντε χρόνια με το ντεμπούτο τους άλμπουμ "Seeds to Roots", χορταστικό από stoner rock. Ωστόσο δεν έμειναν εκεί και εξελίσσονται πειραματιζόμενοι, συμπεριλαμβάνοντας στον βασικό τους ήχο στοιχεία από άλλα είδη μουσικής. 
Έχουν καταφέρει ένα πάντρεμα ψυχεδελικού stoner rock με alternative στοιχεία σκόπιμα τοποθετημένα σε κάποια σημεία και groove metal πινελιές. Εμφανή επίσης, η επιρροή τους από Rage Against the Machine και Pink Floyd.

Στα κομμάτια "Nightmare Always Ends", "The Dawn" το οποίο είναι η συνέχεια του πρώτου, "Cyberdog", "Meligra" και "Hit The Sky", ο ήχος είναι πιο συμπαγής και ομοιόμορφος, ρέει αβίαστα, με πιασάρικα riff, ωραία σόλο και στιβαρό τέμπο, έχοντας το καθένα την δική του ταυτότητα.

Τα τρία τελευταία κομμάτια, "For Those Who Cannot Speak", "Red Leaf Chaos" και "Until The End", διαφοροποιούνται αρκετά από τα προηγούμενα. Κρατάνε μεν σαν βάση τον ψυχεδελικό rock ήχο, αλλά το μοτίβο αλλάζει και γίνεται πιο αφηρημένο και καλλιτεχνικό. Σε αυτά τα τρία κομμάτια η μπάντα μας δείχνει, πώς, ο ευαισθητοποιημένος μουσικός που θέλει να περάσει το δικό του μήνυμα, μπορεί να εμπλουτίσει την μουσική του με πολλά άλλα διαφορετικά στοιχεία και μοτίβα ξεφεύγοντας από την πεπατημένη. Παράτολμο εγχείρημα, αλλά η μουσική είναι από μόνη της μια τέχνη πειραματισμού και αν πετύχει το πείραμα, το αποτέλεσμα είναι αξιόλογο.

Τα φωνητικά σε όλο το άλμπουμ είναι εξαιρετικά ευέλικτα και προσαρμόζονται ανάλογα με τους στίχους του τραγουδιού, τα ακούμε άχρωμα, σαρκαστικά, επαναστατικά, έως αφηγηματικά. 
Οι στίχοι είναι αφιερωμένοι στην μητέρα φύση, προσπαθώντας να μας αφυπνίσουν για να αντιληφθούμε την οικολογική καταστροφή και να αντιστρέψουμε την κατάσταση, αυτό δείχνει και το εξώφυλλο του άλμπουμ. Οι αλλαγές της γλώσσας στους στίχους από ελληνική σε αγγλική και το αντίθετο είναι κάτι ασυνήθιστο αλλά ευρηματικό και έξυπνα ταιριασμένο, όπως και τα ηχητικά εφέ σε κάποια από τα κομμάτια. Η παραγωγή του άλμπουμ είναι επαγγελματική με καθαρό ήχο.

Οι Bonzai στο δεύτερο άλμπουμ τους "Nightmare Always Ends the Dawn", τολμούν να πειραματιστούν με τον ήχο τους και πετυχαίνουν, το άλμπουμ είναι μια διαφορετική, αλλά θαυμάσια επιλογή psych/stoner rock μουσικής.

Εξαιρετικό! 9/10



Οι Bonzai δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη το 2015, η μπάντα αποτελείται από τους Γιάννη 'Ομπαλη (vocals, guitar), Δημήτρη Παρίση (lead guitar), Ματθαίο 'Ομπαλη (bass) και Νίκο Σγουρίδη (drums). Η μουσική τους κινείται σε όλο το φάσμα της rock. Το 2019 κυκλοφόρησαν το πρώτο ολοκληρωμένο studio άλμπουμ τους με τίτλο "Seeds to Roots". Το 2022 κυκλοφόρησαν δύο singles τα "Hit The Sky" και "Cyberdog" τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο δεύτερο ολοκληρωμένο studio άλμπουμ τους "Nightmare Always Ends Τhe Dawn" που κυκλοφόρησε στις 7 Αυγούστου 2024 ως ανεξάρτητη έκδοση.

Bonzai sosial and streaming links:

***


Σχόλια